Yhdistyksen yhteiseen tilaan on ilmestynyt kansio, jossa on johtokunna pöytäkirjoista otteita. Pidän ideaa vallan maimiona, sillä se tuo päätöksentekoon läpinäkyvyyttä. Ei tarvitse enää ihmetellä kuka ja mikä on tehnyt jonkin muutoksen, vaan päätös perusteluineen löytyy pöytäkirjoista. Samoin tulee esiin kuinka valtavasti asioita pitää ottaa huolehdittavakseen ja pitää mielessä yhteisömme pyörittämiseksi.

***

Nykyään usein peräänkuulutettaan vanhanajan kyläyhteisöjä, ja tänään sain taas tuntea sitä. Olin renkipojan kanssa uimarannalla ja aikansa puljattuaan alkoi poika palella joten kehoitin häntä hakemaan pyyhkeen rattaista. Poika ei huppupyyhettä päällensä saanut, huikkasin tätä kysymään naapurintädiltä apua ja jo vain tulikin. Päätinkin käyttää tilaisuuden hyväksi ja tein itse pienen uimalenkin, siitäkös poika suuttui ja naapurinsetä otti syliinsä itkemään ja lohdutettavaksi.

On mukavaa, kun kaikilla mökkiläisillä tuntuu aina olevan aikaa vaihtaa muutama sana pikkupiian ja renkipojan kanssa ja pienellä tavalla huomioida heitä. Tämä ei kuitenkaan rajoitu vain pikkulapsiin. Porukkaan mahtuu myös muutama kehitysvammainen, jotka on otettu mukaan porukkaan jokainen omana itsenään ja ystävällisissä merkeissä kaikkeen toimintaan. Ja jutellaan meille muillkein aikuisille...

 

Jälleen kerran on hienoa huomata aitoa välittämistä ympäristössään.