EPÄILEN että ruotiukko tuo meille huomenna hiekkiksen. Tänään esitin suunnitelman hiekkiksen rakasntamisesta luonnonpuista ja tämä vastasi minulle kertoen Bauhausissa olevan edullisen ja kivan valmiin. EI puhunut muuta, mutta epäilen että sellainen tulee lähipäivinä

Onhan meillä tosin hiekkiksen korvike: kukkalaatikko, jossa on Pikkupiian samettiruusut. Sen multaa Renkipoika käy kaivelemassa ja syömässä kovalla innolla. Joten kyllä hiekkalaatikko olisi omiaan.

Paikkaa hiekkikselle olen mallaillut jo pidemmän aikaa, ja nyt viimein luulen keksineeni sen. vaatii ainoastaan yhden ppolun siirtämisen kukkamaan päälle ja kahden rusokuusaman kaatamisen.

Rusokuusamia ja sireenejä sekä unkarin syreeniä, heisipuuta ja angervoa on silpunnut oksasaksilla kovalla innolla. Niin suurella innolla että sekä isäntä että naapurin ovat välillä kehoittaneet himmaamaan intoa. Isännän motiivina tuskin ovat kauneusarvot vaan se että hän on se joka joutuu oksat roudaamaan hakettimelle. ja niitä on paljon. En ole voinut kuvitellakaan paljonko oksia mahtuukaan pienelle siirtolapuutarhatontille. ja niitä on edelleen. Nyt vain isotsakset ovat  muissa töissä, joten joudun hiullitsemään silppuamisintoni.