Automme oli rikki joten emme päässeet pääsiäisenä mökille ennenkuin maanantaina soitettiin että se on kunnossa, joten kamat kasaan ja matkaan.

Renkipoika pistettiin vaunuihin nukkumaan ja isäntä lapionvarteen kääntämään kasvimaata.

Palstojen välillä olevat hiekkakäytävät uhkaavat tukkeutua säännöllisin väliäjoin kun puutarhat valtaavat lisää elintilaa, joten pystytin pieniä lauta-aitoja rajallemme. Kunnes huomasin sireenin juurella nököttäneet rotvallikivet. Niistä tein kasvimaan ja hiekkakäytävän väliin aidan. 
Isäntä kyllä  purnutti lisätyötä, mutta teki kuitenkin. Koska rotvallikiviä oli hiukan pidemmälle kuin kssvimaan reunaa, isäntä käänsi vähän lisää palstaa kasvimaaksi, että on nättiä.

Varamummu ja -pappa viereiseltä tontilta olivat myös käymässä ja siivoilivat hirvikarkotuksia pois. Olivat heilläkin käyneet tuhojaan tekemässä, vaikka kai vähemmän.

Kulmittain olevassa mökissä poikkesi vanhapari sekä tytär pienine lapsineen. Moikattiin vaan. Viereiseen mökkiinkin poikkesi pariskunta viisivuotiaansa kanssa. Jutusteltiin hetki, pikkupiika leikki naapurilapsen ja renkipojan kanssa ja lopuksi pariskunta vei koko lapsiköörin rantaan kävelylle.

Aluksi vielä avasin yläkerran ikkunat, ja tajusin juuri että unohdin sulkea ne. Voi hitsi. No, onneksi matka ei ole pitkä, on helppo käydä sulkemassa ne.